Fél év az ötvenpluszon

Ma töröltem magam az 50plusz társkereső oldalról, ahol bő fél évet volt szerencsém tölteni.

Ez egy Németországban indított oldal magyarországi leágazása, ahol néhány éve már megismerkedtem egy hölggyel (most megint, ezért is vált okafogyottá az ottlétem)

A néhány év alatt annyit változott az oldal, hogy korábban prémium (azaz havidíjas) szolgáltatás nélkül napi 10 üzenetet lehetett küldeni, nyáron még napi ötöt, mostanra napi hármat. Ebbe beleszámít a blogbejegyzés, a blogkomment és a fórumozás is.

Amiben semmit nem változott az ötvenplusz, hogy tele van sérült, morgolódó, besavanyodott öregemberrel és méginkább ugyanilyen öregasszonnyal. Nem róluk szól az oldal, de ők viszik a prímet, mert reggeltől estig ott kotlanak és muszáj mindenhez hozzászólniuk, epézni, békétlenkedni, kioktatni, meg amit a nagyon ráérő nyugdíjasok jódógukban naphosszat művelnek,

Ha prémium tag vagy, annyit írsz, amennyit akarsz, használhatod a keresőt, aminek ugyan sok értelme nincs, de láthatod azt is, kik olvasták a blogodat vagy kik nézték az adatlapodat. Nincs az oldal agyonmoderálva, minden azonnal megjelenik (szemben a randivonallal) viszonylag jól lehet csacsogni, ismerkedni. A statisztikák és a mutatók rosszul működnek, talán az oldal szeretne nagyobbnak látszani, mert olyankor is online-nak mutat, amikor gépközelben sem vagy és ritkán stimmel a napi olvasottság a felsorolt szereplők listájával.

Ha ott vagy egy alaposan kitöltött lappal, (és nő vagy) akkor kevés az esély, hogy bárki megtalál. Ehhez mozogni kell.

Fórum és találkozók
Vannak témák, topikok, de gyengék, mert lájkolásra sincs lehetőség, az egész olyan, mint egy hosszú monológ, nagyon kevesen reagálnak másokra, mindenki csak mondja a magáét, kivéve a találkozós témákat.
Néha elmennek együtt ide vagy oda, utána napokig ez a téma, lelkendeznek, hogy hurrá, kimozdultunk, kicsit elhagytuk a karosszéket. Először mindenki jelentkezik, aztán ahogy közeledik a nagy nap, egyre többen mondják le, végül megjelenik az eredeti létszám töredéke, sok nő és mutatóba egy-két férfi.

Blog
A leghatékonyabb szereplési lehetőség, ha le tudjuk számítani azt a néhány kellemetlen vénasszonyt, akik minden blogra és minden blogolóra rárepülnek. Ha regisztrálsz az ötvenpluszon és megszólalsz a blogban, biztos lehetsz abban, hogy Symbolonka, Georgina61 és Jagica reagál, előbbi kettőben nincs sok köszönet, utóbbi attól függ, hogy milyen lábbal kelt aznap. Abban megegyeznek hogy igen gonoszak is tudnak lenni.
UPDATE!
Symbolonka új neve Sym108. Georgina61 először törölte magát, majd újra regisztrált, de befogta a száját, a szerepét Lilaorchidea vette át, aki ha lehet, még kellemetlenebb figura. Jagica a régi, ő is törölte magát, de ugyanazon a néven regisztrált újra, a büszke főnixmadár.

Chat
A jobb alsó sarokban van egy csetszoba, ahol este nagy a zsongás. Általában ugyanazok vannak ott, Hamucipőke a nagyasszony, tőle függ ott minden, akit ő nem utál, azt elviselik a többiek is, akit igen, annak jaj. A beszélgetés főleg mások rosszindulatú kibeszéléséből áll, nem egy nagy élmény, de a törzsgárdának ez az esti programja. Érdekes két figura Fatumos, amolyan agresszív falusi tahó, négyelemis helyesírással és szókinccsel, meg Misa50, aki állítólag Hamucipőke pasija, de a bemutatkozásuk szerint 200 kilométerre laknak egymástól. Ők ketten a nagyasszony ökle, a piszkos munkát ők végzik el, ha valaki fikázni, vagy kiutálni kell.

Szatyorrádió
Vén szatyrok játéka az oldalon kívül, fél- és valós információkat osztanak meg egymás között telefonon, aki nincs benne a kemény magban, csak néz, hogy egy valódi hír vagy egy rágalom milyen hamar el tud terjedni úgy, hogy az oldalon nincs nyoma, viszont kiirthatatlanul beleég a klubtársakba és mantrázzák rendületlenül. Nem nyíltan persze, hanem alattomos célzások segítségével.

Top10
A kiemelés egy formája, naponta 10-10 hölgy illetve úr fotója látható ott. Az kerülhet oda, aki fizetett, tehát minimum prémium tag és elfogadható fotója van. Vannak mindenféle kósza pletykák, hogy a nézettség meg a kattintások száma dönti el, ki kerülhet oda, de ezeknek sok köze nincs a valósághoz. A legnagyobb tévedés, hogy növeli az érdeklődést, mert egy nézővel sem lesz több, ha ott virít a fényképed. Tudom miről beszélek, próbáltam.

Fluktuáció
A megnevezettek miatt hetente 1-2 társkereső dönt úgy, hogy inkább elmegy emberek vagy fiatalok közé és naponta jönnek újak, ám nem pakolnak föl képet és nem töltik ki a lapjukat, így nehezen hihető, hogy bármit is akarnak. Az oldal látogatottsága folyamatosan és érezhetően csökken.
Az újonnan megszólalókról a szatyorrádióban, olykor Lilaorchidea vezetésével a nyílt színen is elindul a találgatás, hogy na ő vajon kinek a reinkarnációja, kinek a klónja? Az újak ezt vagy lenyelik, vagy elmennek valami kevésbé idióta helyre.

Diliház-fíling
Normális ember először kicsit megszeppen, hova került, aztán megszokja a belterjességből fakadó szellemi és érzelmi nyomort, amit a napjaikat ott töltő törzstagok árasztanak. Ők nem veszik észre, milyen szerencsétlenek, milyen szánalmasak, mert szorgalmasan adják egymás alá a lovat és ha sok félnótás között élsz, akkor egy teljes nóta tűnik falsnak...
Egy egész pszichiátriai kongresszus anyaga kitelne egy kis ötvenpluszozásból.

Ennek ellenére az ötvenpluszon is születnek barátságok és szerelmek.